Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Min drömstad


Min drömstad skulle vara väldigt liten, bara några hundra människor bor där och staden skulle befinna sig på södra Gotland. De flesta hus i staden har en träfasad som är röd med vita husknutar, men det finns några få hus som är gjorda utav sten och som har stått på exakt samma plats sedan staden grundades, vilket var år 1887. Trädgårdarna i staden kan variera mycket beroende på vem som bor i den villan, någon kanske har en stor uteplats, mycket växter och odlingar eller så kanske trädgården är helt vildvuxen då ägaren inte orkar sköta om den.


Gatorna i staden är ganska små och är gjorda utav kullerstensplattor, men de är stora nog så att en liten bil kan köra på dem. I staden finns det bara en liten mataffär och ett litet trevligt bageri där man kan köpa allt från hemmagjord glass till nybakta kanelbullar. Så för att kunna gå i skolan eller få tag på andra saker man också behöver så måste man åka in till Gotlands centrum, vilket bara tar en kvart att göra.


Att staden ligger nära havet är en självklarhet, det tar faktiskt bara några minuter att gå till den vackra sandstranden där man har utsikt över det klarblåa havsvattnet och känner dem hårda havsvindar slå mot ansiktet, men på ett befriande sätt. Under sommaren är det helt fullpackat på stranden när både turister och stadsbor är där för att bada, men på vintern är det nästan helt tomt, bara någon enstaka barnfamilj som är där för att åka skridskor.


Under den delen av året då det är sommar är staden som allra vackrast, hela staden och alla som bor där blomstrar. Staden är full utav nyutslagna tulpaner och röda rosor och man hör den brummande traktorn från bondgården alldeles utanför staden. Det brukar även märkas på stadsborna att det är sommar, för de är gladare och mer spralliga än i vanliga fall. Men under vintern blåser kalla vindar från havet in över staden och den vackra snön som fallit har lagt sig i tunna små lager på marken och alla hustak. Långa istappar hänger ner längs husens takrännor och man ser röken från skorstenarna stiga upp mot himlen. Under vintern kan man känna julstämningen i hela staden och tillsammans så pyntar alla den stora och gröna granen på det lilla torget i stadens centrum.


Man känner alla som bor i staden och man har en fin sammanhållning, som om man vore en enda jättestor familj. Det skulle vara så underbart att få bo i en stad som denna!                                                                        Av Text och bild: elev, årskurs 7.