Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Min drömstad

Du är trött på din gamla stad. Du vill bara ha något nytt. Är det inte så? Välkommen till min stad, eller snarare, mina drömmars stad. Året är 2109 i denna stad. I denna stad och tid så har kvantdatorer bytt ut persondatorer (en kvantdator är en dator som använder sig av kvantfysik (när man går in på en så liten nivå så att fysikens lagar fungerar annorlunda. För att bli tiotals miljoner gånger så kraftfull som en vanlig dator).

Det finns ingen trafik längre, istället så finns det teleportörer för att färdas direkt. Det finns ingen fattigdom, hemlöshet eller arbetslöshet. Brottsligheten på alla brott förutom snatteri är på 0% och alla snatteranden är småsaker som ungdomar tar för skojs skull. Allt kött odlas av köttfibrer och därför så finns det inga djurfarmer. Grödor odlas i enorma källare under jord med hjälp av konstgjord UV-strålning genererad från solpaneler vilket gör att man kan vara mer sparsam på mark och inte behöva hugga ner skogarna.

Människor har nanorobotar i sina kroppar som håller koll på deras hygien och hälsa. En nanorobot är en robot som är så liten så att den bara är några nanometer stora (en millimeter=1000 nanometer). Människorna i staden är vänliga, trevliga, generösa, varmhjärtade och medlidsamma. Detta är på grund av en bra uppfostran tillsammans med fred, bra utbildning och en fungerande demokrati.

Så detta är min drömstad. Hoppas att du skulle vilja besöka den någon gång.


Av Text och bild: elev, årskurs 7.