Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Våra drömmars stad - nyanlända ungdomars texter om att komma till Stockholm

En lärares tankar om arbetet med boken: 

 När jag gick i årskurs 9 i en skola i södra Stockholm läste jag Mina drömmars stad för första gången. När jag läst ut boken, som min svensklärare Sonja tvingade oss att läsa, var jag glad att det fanns några böcker till om Henning och hans familj.

  Som lärare i svenska har boken flera gånger fått ta plats i mitt  klassrum. Särskilt då jag arbetat med nyanlända ungdomar har den fungerat bra. Jag är glad att det finns en lättläst version. Det finns flera saker eleverna  känner igen sig i, trots att de själva kommit till staden mer än 150 år senare.

Romanen passar bra att läsa ihop med både samhällskunskap och historia, när vi lär oss om hur Sverige blev rikt och demokratiskt. Vi har använt oss av bland annat Stockholmskällan och läroböcker för att lära oss mer. Vi har vandrat i Fogelströms fotspår och sett miljöerna där romanen utspelas, vi har jämfört med deras egna resor till, möten med och förväntningar på Stockholm.

  Här ser ni resultatet.


Av Anneli Blomberg, lärare i svenska som andraspråk och SO