Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

En annan elevtext

Det var en kall dag i början av år 2015 och det var vintern . När jag kom till   Sverige var jag ett ensambarn och då hamnade jag i ett för läggning med alla andra som var från olika länder.  Vi kunde inte prata eller diskutera men några kunde engelska så  jag kunde prata med dem. 

                                                                                                                                               När jag var i  lägret så kände jag mig inte ensam men jag saknade min familj och mina släktingar.  Jag saknade att hänga med mina vänner för att när jag var i  Eritrea så var jag mer med mina vänner än hemma.   

Många eritreaner har i migrerat till Europa på grund av politiken. Vi åkte på

farliga båtar via Libyen. Det var svårt att leva i Eritrea för att det är diktatur. Människor  har inga rättigheter och alla barn och ungdomar gå till militärtjänst och det är på obegränsad tid.

Jag tyckte Stockholm var en stor och fin stad. Jag kände mig osäker på hur jag skulle klara mig själv i en så stor stad och jag kunde inte förstå vad människorna i Stockholm pratade.

 

 Jag började fundera hur jag skulle planera mina framtida mål i Stockholm. Jag måste  gå till skolan och plugga och lära mig svenska för att klara att kommunicera med andra människor. Det var stora skillnader mellan Stockholms skolor och i mitt hemlands skolor.

Alla Stockholms skolor är gratis att gå i men i mitt hemland är skola alla kommunala skolor är gratis men privatskolor måste man betala pengar. I i mitt hemland finns det två olika tider som till exempel går några till skolan på eftermiddag och några på morgonen men i Sverige går man till skolan på morgonen.

Jag har bott i Stockholm nästan 2 år nu och jag tycker om Stockholm väldigt mycket, det är en bra stad. Fin att leva i.  Alla människor som bor i Stockholm är trevliga.