Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Hej!

Det var så trevligt att få läsa era reflektioner och upplevelser från er vandring. Ni står alla på samma ställe och ser ut över samma vy vid Slussen. Synintrycken är ganska lika. Trots detta kan man känna olika inför era upplevelser. Vi från Fogelströmsällskapet är glada över att ni precis som Per-Anders Fogelström har börjat skriva om Stockholm stad.


Adam, du beskriver hörsel och doftintryck så fint och jag kan föreställa mig platsen och stunden tack vare detta.

Maja, jag uppskattar när du beskriver känslan av blåst mot ditt ansikte och samtidigt reflekterar  över hur  asfalten känns under dig. Kontrasten blir tydlig och fin.

Tuva, du har fångat ett lyckligt ögonblick där jag tydligt ser trädens skiftningar och barnen som leker och skrattar. Du har beskrivit en härlig höstdag vid Slussen.

Idris, du har fått med de flesta sinnen i din beskrivning. Jag uppskattar det uppenbara som du ser och hör.  Till sist kommer avslutningen med lukterna som en riktig kontrast till den fina miljön.

Isabella, du har gjort en fantastisk analys av det du ser hör, känner, luktar och även din egen känsla.  Du har många adjektiv som beskriver miljön och jag blir upplyft och glad över din fina beskrivning

Ferdaos, du beskriver med alla sinnen vad du ser, hör, känner och doftar. Jag tycker om din avslutning där du skriver ”jag är i Stockholm, Sverige”.

Tack för era fina skildringar. Det är spännande att jämföra med Stockholm nu och på PAF:s tid. Utvecklingen går hela tiden framåt och att kunna se och jämföra är viktigt. Hoppas att ni har blivit inspirerade till att läsa Stadsserien. Varje gång man läser böckerna hittar man nya infallsvinklar.

Med vänlig hälsning

Anne Nilsson

Fogelströmsällskapet