Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Skicka vidare

I Fogelströms anda har vi på Alviksskolan under terminen jobbat med att göra vår stad, vårt Stockholm till en härligare, gladare och godare plats. Det är viktigt att vi gör våra gemensamma utrymmen och vår stad till en stad som alla trivs i.

Vårt projekt har vi valt att kalla ”Skicka vidare” och det är ett projekt där vi på Alviksskolan vill få ungdomar att höras högt, påverka djupt och bidra stort till vår stad.

I 7B och 8B har vi under vårterminen spridit goda gärningar för ett varmare, vänligare och klokare Stockholm. Stockholm, det offentliga rummet, vårt rum och våra drömmars stad.

Eftersom Fogelström inte bara var författare utan en mycket mångsidig person, tror vi att han skulle gilla att ungdomar i staden gör sig hörda. Han hade ett stort engagemang för ungdomen och ungdomsfrågor, men även för samhället och dess utsatta.

Våra goda gärningar har riktat sig till alla i samhället, såväl de som bara råkat vara på rätt plats vid rätt tid och få se en glad lapp, men många elever har även hjälpt just de utsatta i samhället genom att t.ex. panta burkar och skänka pengar, kläder och böcker. Många har också tänkt på de som mår dåligt, men som inte visar det utåt, och skrivit uppmuntrande lappar som de satt upp på offentliga platser i vår stad i hopp om att det ska göra någons dag.

När eleverna har utfört sina goda gärningar har de också föreläst om detta inför klassen för att på så sätt synliggöra och sprida vidare de gärningar de utfört för vår stad.

Vi hoppas att Fogelström skulle vara stolt över att ungdomar hörs och hjälper att göra vår stad till en varmare plats!

Av 7B Alviksskolan