Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

TILL ALLA STOCKAR OCH HOLMAR SOM BILDAT DRÖMMARNAS STAD

Jag har sagt det förr men jag säger det igen Stockholm du ger mig hopp och lycka. Jag startar upp min dag hemma äter en smakrik frukost som får mig att känna naturens alla underbara smaker. Jag trampar sedan iväg på min vatten färgade cykel mot badbryggan och som så många gånger förut tar jag ett nerkylande morgondopp och känner hur min kropp kyls ner och precis som enligt alla filmer så finns det ingen bättre känsla att ha. Jag tar sedan bussen iväg mot den gröna underbara skinande planen. Stora mossen drömmarnas plats i drömmarnas stad. Jag kliver ut på den majestätiska planen som lyser som solen och medför hur mycket positiv energi som helst, det är sådana här ställen som gör Stockholm till världens bästa stad. Käre Stockholm, att du skapat en fantastisk plats som denna får mig att känna mig så liten jämfört med din kraft som skapar flera underbara platser som denna och alla andra platser är nästan lika bra som sagolika Stora Mossen. Jag och min mycket goda vän Albin Norlin tar tunnelbanan mot den glänsande och vackra innerstaden i Stockholm och efter en stund är vi framme vid Gröna lund, den livliga nöjesparken välkomnar en alltid med öppna armar. Gröna Lund är nervositetens och spänningen hem och enligt mig Stockholms roligaste ställe att vara på. Vi spenderar hela dagen där med massa pirr i magen efter allt karusell åkande, vissa läskigare än andra men alla är ändå väldigt roliga. Ett ställe som detta är precis vad som skiljer än fin stad som Stockholm mot alla andra, i Stockholm finns det alltid någonting väldigt kul att hitta på eller upptäcka precis som det är i paradiset.

 

Stockholm i mitt hjärta, drömmarnas stad det är du. Stockholm när jag sätter sätter min fot över din fina markyta så känner jag tre saker som jag älskar så mycket. För det första, bara allmän lycka över att just jag hamnade i denna älskvärda stad du är som en stjärna någonting man ser upp till men någonting man aldrig når. För det andra hur vacker du är, du ger mig oändligt med lycka, glädje och hopp inför framtiden eftersom du ger än så många möjligheter. Jag älskar tryggheten jag bär med mig när jag vandrar runt på dina välbekanta och trevliga gator. För det tredje all form av kultur från nöjesparker som Gröna Lund till gemenskapen och trycket om du går på ett fotbolls derby i Stockholm och sen uppleva innerstaden, Sen finns det inget finare ställe över hela jorden som Stockholms skärgård. Vem får inte rysningar av en fin skärgårdskväll att grilla, känna havslukten titta på den vackra solnedgången som går ner i havet och ta ett kvällsdopp i det sköna vältempererade saltvattnet. Det är sådant man bara kan göra i Stockholm, världens bästa stad.  

 

Jag älskar dig Stockholm. Du får mig att känna mycket glädje, trivsamhet och hopp inför framtiden, för det kryllar av möjligheter som Stockholm bjuder på. Jag hoppas och tror att den vackra stor staden kommer stå med rest ryggrad och full pondus och skina för alltid. Stockholm du ger alla dina invånare trygghet och kärlek precis som det står i facit för paradiset. Stockholm världens bästa stad det har varit en ära att få hålla detta tal till dig, jag har sagt det för men jag säger det igen, Stockholm drömmarnas stad det är du.

 


Av Lucas 7A