Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

STOCKHOLM, STADEN SOM ÄR FYLLD AV DRÖMMAR

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Stockholm du ger mig glädje och kärlek. Du är den stad som får mig att må bra i alla stunder. Den stad jag älskar med hela mitt hjärta.

Du har gett mig Alvik. Den plats jag har åldrats i. Den plats som har funnits där för mig hela mitt liv. Varje gång jag går över dess torg väcks minnen från platsen till liv. Minnen från glada stunder jag vill återuppleva. I närheten av allt ligger Stora mossens IP. Den idrottsplats där jag utvecklats mest.  Där har jag vandrat igenom eld och vatten. De är en plats som format mig till en bra fotbollsspelare.

När jag har det minsta tråkigt så åker jag till Gröna Lund. När jag står utanför och ser de ståtliga karusellerna som lyser i solskenet så känner jag det ljuvliga pirret i magen. När jag står utanför de stora gröna portarna så vet jag bara en sak. Att jag måste in och ha den bästa tiden under mitt liv. Alla som besöker dig åker till Stockholm City. Ditt hjärta. Det är den största delen av alla dina invånares liv. Den största delen av mitt liv. Allt man kan önska finns där. Kassor som ska bli fyllda i slutet av dagen. Mälaren som glittrar under dag och natt, året runt. När det är som kallast på vintern så ger din kärleksfulla stämning värme.

Stockholm i mitt hjärta, drömmarnas stad det är du, du som har gett mig allt jag kan önska och hållit mina drömmar vid liv. Du har format mig till den jag är idag och tröstat mig i svåra stunder. Med dina glada gator, dina skinande växter och ditt glittrande vatten från Mälaren ger du mig och alla andra i befolkningen den bästa miljön att leva i. Ett paradis. Du har platser alla borde få se. Platser som skärgårdens öar. De betyder så mycket för mig. När jag åker ut med djurgårdens stora båtar och ser alla dessa öar så känner jag bara glädje och kärlek. Hade jag varit i en annan stad hade jag inte sett något liknande. När jag är ute på skärgården så ser jag de grönaste växter och det glittrigaste vattnet som skänker mig så mycket glädje. Varenda själ i världen borde få besöka dig och få känna dina platsers magi. Dina gröna träd som fyller mina lungor med den renaste luften, ditt glittrande vatten som tar bort all sorts smuts som kan tynga mig och alla borde få gå på dina gator som fyller de kallaste personer med värme och kärlek.

Jag älskar dig Stockholm. Du ger mig ett paradis att leva i. En stad att drömma i. Din miljö som hjälper mig när jag har det svårt. Minnen från glada stunder jag vill återuppleva. Du har gett mig det bästa folket i världen. Mina vänner. Min familj. Du gör livet bra för alla dina besökare. Jag tackar dig för att du finns här för mig. För att du ger mig den finaste miljö att leva i. Du ger mig ett paradis. Jag tackar dig för att du har format mig till den jag är idag. Jag tackar dig för att det är du som gör att jag står här idag.


Av Adam i 7A