Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Stockholm- framtidens ljusaste hopp

Jag har sagt det förr men jag säger det igen. Stockholm du ger mig hopp. Ett hopp som torkar mina tårar som en len sammets duk, ett hopp som lyser upp framtiden. Slussen, Stockholms hjärta, där jag börjar min resa, en plats där så mycket händer. Doften av avgaserna från alla fordon slår mig som en kastvind på öppet hav när dörrarna till busstorget glider upp. Jag hoppar på första bästa buss mot Nacka. Medvetet tar jag en fönsterplats och blickar ut över Gamla stan. Alla de ojämna, spetsiga och gamla husen fascinerar mig, du är så fascinerande Stockholm! Det finns alltid någon ny detalj man uppmärksammar. Något fångar min blick uppe i skyn, mitt bland de ull vita och fluffiga molnen svävar en luftballong. Precis som en fågel svävar den så fritt i skyn. Jag börjar fantisera om hur det vore att se mitt älskade Stockholm i fågelperspektiv. Att se alla solblekta tak som solen omfamnar!

Snart störs mina tankar av skrik, skriken från Gröna Lund. De lyckliga barnen som njuter av sitt liv i denna stund, de njuter av dig Stockholm! Bredvid Gröna Lunds spetsiga torn står Skansen så ståtligt och visar upp sig. Barn och turister dras dit för att se djur och låta sig underhållas. De tar din hand när du leder dom till sevärdheterna och är sedan evigt tacksamma. När jag är vid Danvikstull tänker jag på gammelmormor. Där borta på höjden, Danvikshem, där bor hon. Där kan hon beskåda Viking Line båtarna och fantisera om hur lyckliga de på båten är, de som kom njuta av ditt vatten, din skärgård, din utsikt! Hon får en känsla av att vara i händelsernas centrum fast hon är inne, tack vare dig! Nacka kyrka, min favorit plats. Du ger mig den grå skiftande grusgången, du ger mig kyrkans röda och skrovliga väggar. Den känslan du ger mig vid kyrkan, frid, att alla här har fått frid! Någonstans finns ett ljus och det ljuset är du Stockholm!

Stockholm i mitt hjärta, drömmarnas stad det är du. Du är som himlen för en religiös, en plats, ett paradis man drömmer om att komma till i slutskedet. Du är min drömstad, och jag menar det, från botten av mitt hjärta! Genom alla motgångar då staden blött har du varit positiv och läkt igen!Turisternas kameror klickar oavbrutet på dina statyer som poserar, ett klickande som bildar en hyllningssymfoni. En hyllningssymfoni till dig Stockholm! Tänk bara hur många minnen folk har från dig, minnen som likt klister sitter fast i minnet.

I alla stunder jag tvekat om det är värt det har du varit där och svept dina armar om mig, en kram som skänkt mig tröst. Alla de stunder jag velat skrika ut mina känslor har du gett mig pep-talk , då har jag rest mig ur askan, stark som aldrig förr. Jag vill aldrig lämna dig! Att åka ifrån dig känns sorgligt, som att mina tårar räcker till att fylla hela Atlanten. Men du ger mig tröst, att jag snart är tillbaka igen. Stockholm du är verkligen en drömstad!

Jag älskar dig Stockholm! Du är älskvärd! Du ger så många människor möjligheter att få ett hem, du bara ger och ger men inget får du tillbaka. Våra tjänster till dig kommer aldrig nå din nivå. Du är en unik möjlighet som inget annat land har! Alla som bor här får uppleva frihet, andra länder har inte den frihet du ger oss! Du är unik, glöm aldrig det Stockholm!

 


Av Elin 7A