Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Staden som förändrade mitt liv

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, Stockholm du ger mig lycka, Stockholm du ger mig ljuset i vardagen, Stockholm det är du som får mig att vakna med ett leende på läpparna. Låt mig därför ta med dig på en vandring genom dig själv.

Här står vi framför mitt hem. Mitt hem där allt jag älskar finns. När jag blickar ut längs med husets långa korridor känns det som ett helt liv sveper förbli. Här har jag verkligen tusentals olika minnen och jag kan inte låta bli att älska det här stället. Mitt hem betyder lika mycket för mig som ett bis bikupa betyder för den. Om du följer med mig några 100 meter bort längs med vattnet kommer vi fram till vår båtbrygga. Här känner jag mig lycklig och förväntansfull. Jag vill känna den friska luften och den underbara skärgård som du har skapat. Därför vill jag ta med dig på en åktur till Djurgården. Vi lägger till utanför Gröna Lund. När jag kliver av båten känner jag fjärilar i magen när jag blickar upp mot alla karuseller. Kroppen blir spänd av längtan och förväntan inför att få åka allt. Få känna smaken av de goda munkarna som smälter i munnen när man äter dem och få känna doften av de varma popcornen. Vi lämnar Gröna Lund. Kliver på båten. Jag sätter mig ner och blickar ut över Stockholms skärgård som närmar sig. Jag tittar på det glänsande vattnet som glittrar av solens strålar, samtidigt som luften fläktas av fartvinden.

 Stockholm i mitt hjärta drömmarnas stad det är du. Du får mig att uppnå de drömmar jag vill nå, klara av alla motgångar som sedan blir till framgångar. Jag kommer aldrig att kunna tacka dig för att jag har fått uppleva. Allas drömmar som har gått i uppfyllelse tack vare dig. Du får alla att lysa som en stjärna även när det är som tuffast, dina karuseller gör varken att livet blir som en bergochdalbana på både gott och ont.

 Jag älskar dig Stockholm, du är den staden som inte är någon annan lik. Tack för att du ger alla en trygg plats att bo på. Tack för att du ger alla värme, gemenskap och kärlek. Tack för att du har format mig till den människan jag är idag.

 

Frida Gustafsson