Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Kära Stockholm, kära hem

Jag har sagt det förr men jag säger det igen, du ger mig lycka, kärlek och mycket mer. Jag lyfter och flyger ut över Hässelby, där jag växte upp intill den fina skogen och alla parkvägar. Jag flyger vidare, snabbare och snabbare. Husen under mig passerar som suddiga färger. Ängby hinner jag tänka innan jag upptäcker att jag redan är i Alvik. Lugna, trygga Alvik. Jag ser mitt dagis, alla fina minnen som du har gett mig Stockholm, tack!

Plötsligt ser jag stadskajen under mig. Jag flyger ut över vattnet, över dina vågor. Jag siktar in mig på en Djurgårdsfärja. Jag landar på färjan och ser mig omkring, jag går fram till kanten och blickar ut över det kalla mörka vattnet. Men någonstans där nere finns det värme, ett ljus. När färjan nästan är framme så lyfter jag och flyger ut över dina krusande vågor som strävar fram mot kajen. Jag rundar giraffkranen och svävar långsamt in över Skansen, där jag var varje vecka som liten. Jag tittar ner på alla djur, alla fina platser. Jag flyger vidare in över Gröna Lund. Jag landar och går till en bänk där jag sätter mig och låter tiden gå.

Tack Stockholm, du ger mig trygghet, kärlek och viktigast ett hem. Du är som en hjälpande hand som alltid finns där. Någon som leder en ut ur dimman.

 Jag vaknade ur min tankegång, hur länge har jag suttit här? Det är ju redan kväll. Jag lyfter och börjar flyga hemåt så tänker jag på allt du har gett mig. Jag stannar till vid Djurgårdsbron. Jag ser staden som brer ut sig framför mig. Den är så vacker, du är så vacker. Jag flyger vidare och är snart hemma. Jag är helt utmattad så jag slänger mig direkt på sängen och somnar på ett ögonblick. Där ligger jag och drömmer mina drömmar.

Tack Stockholm, du ger mig din visdom, din kärlek, din värme. Stockholm, du är ett hem till mig som till så många andra.

Stockholm i mitt hjärta, drömmarnas stad det är du, du ger mig lycka, trygghet och mod att vara mig själv. Vackra, vackra Stockholm, din fina arkitektur och dina lugna parker, du kommer alltid finnas i mitt hjärta. Stockholm, du har gett mig din kärlek, din värme. Du är vacker. Du är Stockholm. För du är du och kommer att fortsätta vara det. Du är som en vän som kramar mig när jag är nere. Alla dina vägar och tunnlar löper som ådror av kärlek genom staden. Jag har dig att tacka för mina lyckliga stunder. Utan dig skulle jag känna mig kall och grå. Du sätter färg på min tillvaro. Alla bilar som stressar fram och tillbaka, de fluffiga molnen som sakta svävar fram över dig. Man kan få vad man vill av dig, ett pulserande nattliv eller en lugn härlig plats. Du är ett hav av möjligheter. Du är ju trots allt Stockholm. Jag tackar dig för allt du har gett mig, jag tackar dig för allt du fortfarande ger. Tack Stockholm, tack för allt!

Jag älskar dig för att du är så vänlig. Du är mina byggstenar, du är min grund. Du ger mig allt du kan, all din visdom. Tack för att du alltid finns där. Du hjälper alla som kan hjälpas, du ger alla en hand. Du är snäll och hjälpsam, du är en häst som alla får rida på. Du gör mig lycklig och förundrad. Du är snäll. Du är vacker. Du är Stockholm.


Av Elliot 7A