Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Hyllningstal till världens stad

Jag har sagt det förr men jag säger det igen. Stockholm, du ger mig minnen jag saknar. Stockholm du är staden i världen, staden där jag bor. Du ger mig minnen från Gröna Lund, en plats fylld av nervositet, glädje och gemenskap. Jag minns det som om det var igår när jag stod i den långa ringlade kön till Insane och förväntansfullt väntade på att få åka. Stockholm du fick mig att känna fjärilar i magen som svävade sin väg efter den nervösa och roliga åkturen. Jag lämnar Gröna Lund och kliver på båten mot Djurgården. Tittar ut över det glänsande vattnet från solens solstrålar. Solstrålarna som får mig att känna en varm längtan efter barndomsminnen som susar igenom de svaga vindarna. Jag kliver på tunnelbanan mot Alvik station, plötsligt står jag framför Alviksskolan. En plats fylld av kunskap och framtid och en plats där gamla minnen väcks till liv som när man var ute och lekte på den stora soliga skolgården. Det är du Alviksskolan som har gjort mig till den jag är idag. Du lockar min framtid som ingen annan. Jag kliver på pendeltåget till Tele 2 arena, den mäktiga arenan som är fylld av gemenskap och stämning. Arenan där alla olika sorters människor

samlas för att se det häftiga som väntas. Jag känner en samhörighet med alla dem som kommit hit av samma anledning som jag. Tillsammans skriker vi så den mäktiga arenan skakar som om det vore en jordbävning. Tillsist kliver jag på tunnelbanans gröna linje. Sätter mig på ett av de blåmönstrade sätena och lutar huvudet bakåt och låter det ljuva mullret från rälsen dra in mig i en djup sömn. Plötsligt vaknar jag i Hässelby, Hässelby den plats där solen alltid skiner starkast eftersom du Stockholm har gett mig möjligheten att bo här. Jag känner en längtan som tar mig till Mälaren. Mälaren, sjön som glittrar i alla stunder, sjön där minnena från barndomen lever kvar i det djupa blåa vattnet.

 

Stockholm i mitt hjärta, drömmarnas stad det är du, du är drömmarnas stad. Stockholm en stad full av gemenskap och värme från alla olika sorters människor. Hos dig känner alla dina invånare sig trygga och bekväma, du får även turisterna att känna sig som hemma fast de har flera dagar hem. Du är som en lysande stjärna på himlen i den mörka vinternatten, natten som ändå är så ljus tack vare dig Stockholm. Det är du som lyser upp den mörka vinternatten som om det var en solig sommardag med hjälp av dina positiva och energifyllda vindar. Stockholm ger mig energi till att uppnå mina mål, men också styrka de dagar jag inte har någon energi kvar. Det är därför du är drömmarnas stad, det är därför du är staden i världen.

 

Jag älskar dig Stockholm. I din famn känner alla dina invånare sig speciella på ett positivt sätt, du ger en oslagbar energi som hjälper oss att nå våra mål. Hela din befolkning är stolt över den stad de lever i. Jag älskar dig Stockholm det är du som har gjort mig till den jag är idag. Tack för att vi får bo i en trygg och kärleksfull stad.


Av Sebastian SJ 7A