Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

En hyllning till staden av drömmar, glädje och hopp!

Jag har sagt det för men jag säger det igen. Stockholm du ger mig fantastiska minnen och känslor. Du har gett mig ett underbart hem i Johannesfred med sina stora beigea hus och gröna gräsmattor, allt det här fyller mig med barndomsminnen och glädje. Det påminner mig om hemmet jag alltid kan känna mig trygg i. Några tunnelbanestationer ifrån Johannesfred finns Kulturskolan i Bromma där jag har fullkomligt gjort bort mig på ett teatergenrep trots det är det fortfarande ett av de bästa minnen som Stockholm har gett mig. Det är också där jag har spelat mina första toner på flöjten och lärt mig att skugga en teckning. Allt de här skapar en underbar atmosfär som är elektrifierad med kreativitet och glädje att lära sig. Några stationer från Bromma finns Vällingby bibliotek som har varit som en trygg punkt för mig. Den ekande hallen som man kommer in i är som mitt slott och alla böcker som fyller biblioteket gör att jag aldrig får slut på sagor och berättelser. Kungliga slottet men det är inte de viktiga för det viktiga finns under bron när man ska gå till slottet. Där finns museet som visar Stockholms forntid och prakt. Jag blir glad varje gång jag är där och jag upplever mina fina barndomsminnen de är som att jag var liten igen och sprang med mamma genom museet medan hon berättade historien. När jag tänker på det så blir mitt hjärta varmt. Alla de här platserna har du gett mig Stockholm alla dom här platserna som jag har så många magiska minnen ifrån. Stockholm du har gett mig alla dem här härliga platserna och ändå har jag många fler platser att berätta om. Beckholmen som vetter ut mot dit vackra vatten, där den första båten jag seglade på ligger förtöjd och guppar i Stockholms vatten det väcker underbara minnen till liv.


Stockholm i mitt hjärta. Drömmarnas stad det är du. Om man åker in till ditt hjärta så kan man se din skönhet som bäst och där är det som att tiden har stannat, där känner jag mig trygg. När solen sjunker ner i havet och bjuder på de sista solstrålarna innan mörkret täcker Stockholm kan man känna din skönhet och i ditt ljus. Där finns trygghet och gemenskap av det finaste slag. Från dina minsta gränder till dem största gatorna kan man se din förunderlighet och varför du är drömmarnas stad. Även i den mörkaste natten kan man se ljuset från tusen själar som lyser upp staden och gör drömmar till verklighet i drömmarnas stad. Från dina hektiska gallerior till dina lugna parker kan man nästan lukta sig till kärleken till dig Stockholm. Det gör att stämningen aldrig blir dålig och tryggheten märks på folket. De få gångerna den bryts kommer människor närmare varandra. När en bil härjar på Drottninggatan kommer folk närmare varandra för att söka tröst och trygghet hos varandra och det är den underbara atmosfären runt Stockholm. Jag älskar dig Stockholm du med dina vackra ängar och dina höga hus hur kan man inte älska den vackra plats du är? Om du var en stjärna på himlen så skulle du lysa klarare än alla andra och skulle bli beundrad av alla som såg dig för din skönhet. Du är den mest älskvärda staden på jorden.


Av Isolde 7A