Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Äventyret förtäckt som en stad: Stockholm

Jag har sagt det förr men jag säger det igen. Stockholm är en underbar stad med många unika platser som är lika fina som en solnedgång i en augustikväll. Det finns så många fantastiska platser hos dig Stockholm men jag har lyckats göra en lista över ställen som är mina favoriter och som betyder mest för mig.

Gröna Lund är vid mitten av Stockholm och därifrån kan man höra glada skrik fylld med glädje men också med pirr när man ser karusellerna i full fart från Djurgårdsbron. Ett spjutkast från Gröna Lund ligger Gamla Stan, en stad som fortfarande har kvar samma byggnader från flera hundra år sen, det är lätt att förstå varför Gamla Stan är en stor turistattraktion med dens underbara medeltidskänsla som får dig att undra om Stockholm har gått i en tidsmaskin. Om vi går till tunnelbanan i Gamla Stan och åker till medborgarplatsen kan vi efter en liten promenad hitta ett café. Det fanns faktiskt ett annat café här förut som jag älskade, när Munken skulle stängas och ett annat café skulle ta dens plats var det som att man tog bort en del av Stockholms hjärta. Jag kommer fortfarande ihåg caféts mysiga väggar och föremål, vila i frid Munken.

Stockholm i mitt hjärta, drömmarnas stad det är du. Det som är inspirerande med dig Stockholm är din styrka och vilja av stål som inte tillåter att kollapsa i rädsla. Den här styrkan visades 2017 den sjunde april då den hemska terrorattacken ägde rum på Drottninggatan. Terroristerna trodde alla hjärtor i Stockholms befolkning skulle gå i tusen bitar och bli paralyserade av skräck. De hade ingen aning om att det här faktiskt var den perfekta chansen för Stockholm att visa att vi aldrig kommer ge upp, vi kommer alltid att kämpa emot terrorism, för om vi inte slår tillbaka vem kommer annars göra det? Stockholms styrka och mod är en av anledningarna till att jag älskar Stockholm.

Jag älskar Stockholm, du är perfekt och varje del av dig accepterar jag med hela mitt hjärta. Man känner sig trygg vart man än är i Stockholm, det är oftast lugnt och tryggt vilket jag tycker är en väldigt bra egenskap. Stockholms byggnader är dessutom unika och ger mig en mysig känsla när jag går runt gatorna. Allt i Stockholm är så coolt och jag tycker definitivt att Stockholm är den bästa staden som finns. Jag vill verkligen leva i Stockholm i hela mitt liv. Hela mitt liv har jag bott i Stockholm och det är fortfarande så mycket jag har inte sett, därför vill jag fortfarande leva och dö i Stockholm, staden som är ett stort äventyr med så mycket att se och uppleva.

 


Av Sebastian F 7A