Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Om året

Per Anders Fogelström skulle ha fyllt 100 år den 22 augusti 2017. Hans författarskap och boken "Mina drömmars stad" känner många till men han arbetade också aktivt mot rasism, var engagerad i fredsrörelsen och värnade om ungdomar. Som forskare bidrog han också till att lyfta fram nytt och viktigt material om tidigare förbisedda människor och förhållanden i Stockholm.

Fogelströms engagemang berör frågor som fortsatt är högaktuella. Hur vill vi att staden ska utvecklas? Hur är vardagen som nyinflyttad? Vad kan vi lära oss av historien? Vilka grupperingar i samhället påverkar oss? Hur tar vi tillvara på ungdomars engagemang och hur kan vi få en värld som känns trygg och säker?

Utifrån hans samlade verk har arrangörer runtom i Stockholm under 2017 bjudit på en mängd olika evenemang. Från teater till stadsvandringar, föreläsningar, skolprojekt, en helt ny bok av Fogelström och nya sätt att uppleva Stockholm i nutid. 

Projektet samordnades av Stadsmuseet tillsammans med representanter från Stadsbiblioteket, Kulturhuset Stadsteatern, Stadsledningskontoret, Samfundet S:t Erik, Utbildningsförvaltningen och Fogelströmsällskapet.