Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Media

Här finns filmer och ljudupptagningar med anknytning till Per Anders Fogelström. 

Fogelström, människorna och staden är en filmserie i fem delar. Den berättar om människorna och det svenska samhället utifrån Per Anders Fogelströms stadserie. Filmerna är i första hand framtagna för elever på SFI, men rekommenderas till alla som är intresserade av historia och samhällsutveckling. 

Sittvandring i Fogelströms Stockholm tar oss genom 50-talets stad. Texter från Fogelströms reseskildring "STOCKHOLM - staden vid vattnet" kompletteras med illustrerande bilder. Föreläsare är Medeltidsmuseets chef Tina Rodhe. Filmen är teckenspråkstolkad. 

I samband med Trafikkontorets 70-årsjubileum 1990 gjordes en filmad intervju med Per Anders Fogelström. Vi visar en oredigerad version, där man som tittare kan följa själva inspelningen. Roger Hansson intervjuar och Stefan Wahlström filmade. 

Hösten 1987 anordnade Stockholms Stadsmuseum en rad föredrag med samlingsnamnet Stad i förvandling. Vi kan här lyssna till Per Anders Fogelströms mycket initierade och intressanta föreläsning, där han inte minst berättar om Stockholm på 1930- och 40-talet. 

I samarbete med Sällskapet Per Anders Fogelströms Vänner presenterar vi Sture Öberg som bl a berättar om sin vänskap med PAF. I samtal med Kent Josefsson.   

Sveriges Televisions Öppet Arkiv visar även en rad program med Per Anders Fogelström:

https://www.oppetarkiv.se/sok/?q=Per+Anders+Fogelstr%C3%B6m